Zaključek SBL 2021

 

Državni ekipni prvak v boksu je ponovno BK Intercom Celje

V športni dvorani Campus Sava na Ptuju se je zaključila letošnja Slovenska boksarska liga 2021 po šestih izjemno zanimivih krogih. Slast trdo prigarane ekipne zmage so letos ponovno okusili tekmovalci Boks kluba Intercom iz Celja, ki so bili po seštevku točk iz šestih tekmovalnih krogov boljši od Železničarskega boksarskega kluba  Maribor, ki je bil v igri za zmago do zadnjega kroga in Boks kluba Ring iz Ptuja. Najboljši posameznik letošnjega tekmovanja je postal Dejan Leburić iz ljubljanskega BK Knockout.

Celjska ekipa BK Intercom Celje je na čelu s Sašom Pučkom in njegovo ekipo letos ponovno zasedla najvišje mesto v slovenskem olimpijskem boksu. Dobro delo v klubu mu je po lanskem uspehu, ki je vseboval le tri tekmovalne kroge, bilo dobra osnova, da ta uspeh kot klub še nadgradi na zaključnem dogodku v rodnem Ptuju. Kljub vsem organizacijskim izzivom povezanimi predvsem s pandemijo in številnimi ukrepi ter motnjami v procesu treninga so pokazali, da sta delo in vizija na področju Savinjske doline pravilna, kar ponovno dokazujejo odlični rezultati. Sašo Pučko je po osvojenem DP povedal: “Pomembno je bilo nadgraditi lanskoletni dosežek, ko smo postali ekipni državni prvaki v Slovenski boksarski ligi, ki je bil dosežen po le treh tekmovalnih krogih. Letos nam je to ponovno uspelo in dokazali smo, da lanskoletni uspeh ni bil zgolj slučaj. V klubu smo zelo veseli in ponosni, da nam je ponovno uspelo skupaj z vsemi tekmovalci, starši, navijači in sponzorji, ki nam stojijo ob strani in se sedaj skupaj z nami lahko veselijo te pomembne zmage, ki gre ponovno v Celje. Smo pa že osredotočeni na prihodnost in našo boksarsko poslanstvo Pučko Boxing Promotion, kjer bomo po Ptuju, Velenju, Celju, Šentjurju v prihodnje nadaljevali z razvojem boksa tudi v Zgornji Savinjski dolini. Čestitke našim kolegom iz ŽBK Maribor s katerimi smo imeli izjemno napet boj do zadnjega kroga ter svojemu bratu Ivanu, ki je z Boks klubom Ring Ptuj osvojil tretje mesto. Veselimo se nove sezone in novih izzivov!

V BZS za tekmovalni del skrbi sekretar Jernej Kuzma, ki je prav tako potegnil črto pod letošnjo sezono: “Kljub oteženim okoliščinam z ukrepi proti korona virusu nam je uspelo izpeljati načrtovanih šest krogov ligaškega tekmovanja. Zadovoljila je tako organizacija dogodkov, kot tudi predstave v ringu. Veseli dejstvo, da smo v zadnjem krogu lahko spremljali dvoboje, ki so neposredno odločali o končnem zmagovalcu, saj sta bila Intercom iz Celja in mariborski ŽBK pred zadnjim krogom skoraj izenačena. Čestitke vsem boksarjem, ki so nas skozi celotno leto navduševali s svojimi borbami in njihovim trenerjem, ki so jih dobro pripravljali. Posebne čestitke si zaslužijo prvaki iz Celja, drugo uvrščeni Mariborčani in najboljši posameznik letošnjega ligaškega tekmovanja Dejan Leburić iz BK Knockout. V Novem letu se vrnemo še boljši in s precej novostmi.”

Predsednik BZS Robert Reher je ob koncu letošnjega tekmovanja slovenski boksarski družini namenil sledeče besede: “Slovenska boksarska liga 2021 se je končala v duhu borbenosti, poštenosti, poguma in vztrajnosti! Sezona je bila naporna, vendar so boksarke in boksarji skozi celotno sezono dokazovali, da se sanje lahko uresničijo prav vsakomur. Iskreno vam čestitamo za trud, ki ga vsakodnevno vlagate v boks, predvsem pa čestitke za borbenost in spoštovanje, ki ga kažete ne samo do športa, temveč tudi do svojih sotekmovalcev. Veselimo se prihajajoče sezone v kateri obljubimo, da bomo dali še več od sebe in upamo, da se naslednje leto v ringu zvrsti še več dvobojev kvalitetnih mladih upov. Hvala vam, da lahko boksarsko zgodbo pišemo s tako srčnimi in predanimi ljudmi.”

Letos je bila SBL v znamenju treh ekip iz Štajerske, ki dajejo jasno vedeti, da ima boks v Sloveniji še veliko potenciala. Pomembno je, da se boksarske stroka po celotni Sloveniji povezuje in resnično deluje z roko v roki ter da se raven boksa dviga v vseh slovenskih centrih.  Predsednik BZS Robert Reher je sredi tega tedna že sklical sestanek strateško strokovnega sveta, disciplinske komisije in izvršnega odpora, kjer je beseda tekla o načrtih za prihodnje leto, sprejetju treh novih članov tekmovalne komisije in digitalizacije v boksu, ki bo olajšala organizacijo, vzpostavila online prijave na tekmovanja ter številne novosti.

 

 

KONČNA LESTVICA SBL 2021

 

Rezultati 6. krog SBL 2021

Pionirji
Nal Gert (Žbk Mb) : Patrik Korošec (Intercom) 1:2
Schoolboys  
Aleksej Kulovec Ulčnik (Boxeo) : Leon Sečić (Intercom) 0:3
Florijan Brojaj (Ring Ptuj) : Mark Kumer (Knockout) 3:0
Miha  Kralj (Fcl) : David Grbic (Knockout) 0:3
Enver Omerovic (Knockout) : Nik Dušak Klinc (Intercom) 1:2
Gasper Stadina (Knockout) : Marko Đuranović (Boxeo) RSC R1
Lan Lašić Kordić (Žbk Mb) : Aleksej Miočinović (Intercom) 0:3
Junior  
Manuel Sečić (Intercom) : Shpetim Caraku (Ring Ptuj) 3:0
Andi Gardellaj (Ring Ptuj) : Gal Patrik Tojnko (Intercom) 3:0
Demir Mazrek (Žbk Mb) : Roberto Radelič (Intercom) 1:2
Gašper Namestnik (Žbk Mb) : Elyes Florent Samba (Sankaku) RSC-i R1
Valdon Bytyqi (Intercom) : Jan Lenart (Ring Ptuj) RSC R1
Sara Vozlič (Intercom) : Lana Rašić (Žbk Mb) 0:3
Tasja Doslin (Intercom) : Čila Radakovič (Boxeo) 0:3
 

Youth

 
Gabrijela Roban (Intercom) : Leunita Zajmi (Boxeo) 0:3
Nejc Javornik (New Gym Tabor) : Blaž Potočnik (Ring Ptuj) 3:0
Stefan Smiljanic (Knockout) : Sinaj Kreč Štrukelj (Fcl) 0:3
Dejan Leburić (Knockout) : Luka Rašić (Žbk Mb) 3:0
Elite  
Lirim Kudralyu (Intercom) : Sašo Malovič (Ptuj) WO
Elviton Krasniqi (Žbk Mb) : Nihad Bajramoski (Fcl) 3:0
Denis Volgemut (Ring Ptuj) : Jakob Vogelsang (Intercom) 0:3
Jaka Bauman (Intercom) : Gašper Munda (Žbk Mb) 0:3
Žiga Brecl (Intercom) : Domen Petrovič (Dejan Zavec Boxing) 0:3
Nik Nikolov Veber (Fužinar) : Sadik Gashi (Žbk Mb) 3:0