Začela se je Slovenska boksarska liga 2021

Končno smo dočakali dan, da se lahko ponovno nadaljuje slovenska boksarska karavana, ki je bila ustavljana v začetku oktobra lanskega leta zaradi korona virusa. Prvi krog lige je bil minulo soboto v Areni Campus Sava na Ptuju, kjer domuje boksarski klub Dejan Zavec Boxing, ki je bil tokrat zraven Boksarske zveze Slovenije tudi soorganizator dolgo pričakovanega dogodka. Organizacija prvega kroga lige je bila zelo zahtevna, saj je bilo potrebno upoštevati vsa priporočila NIJZ, kljub temu pa je bil prvi krog odlično organiziran in v celoti izpeljan. Vodilna ekipa Slovenske boksarske lige v tem trenutku je ŽBK Maribor, saj so njihovi člani pokazali nekaj zelo dobrih in dinamičnih borb. Vsi v svetu boksa si želimo, da se bo boksarsko dogajanje normalno nadaljevalo po 12.4., ko se konča aprilski Lockdown.

 

 

Za dogajanje ob letošnjem uvodnem boksarskem dogodku na Ptuju smo povprašali Dejana Zavca, ki pravi, da je bil zelo presenečen nad številčnostjo boksarskih parov, kjer pa so bila tudi določena presenečenja. Številni favoriti na papirju so bili poraženi in izraža se že situacija zaradi korona virusa, ki nakazuje, da se bodo presenečanja vrstila še v prihodnje. Seveda je problem v realizaciji treningov, fizični pripravljenosti in navsezadnje tudi v motivaciji. Kljub vsemu pa je zelo bil naš boksarski šampion zelo pozitiven, ker kot pravi se vidi, da splošna kvaliteta v boksu raste, kar se izraža tudi v še bolj resnem pristopu klubov.

Za komentar o minulem dogajanju na Ptuju smo prosili Jerneja Kuzmo, sekretarja na Boksarski zvezi Slovenije.

“Zaradi strogih ukrepov so tokrat tekmovali samo mladinci in člani, saj nam zaenkrat tako narekujejo strogi ukrepi. Kljub temu je bila visoka udeležba s strani slovenskih boksarskih klubov, ki so dokazali, da kljub omejitvam niso pozabili boksati in so v dobri fizični kondiciji. Videti je bilo tudi, da so vsi boksarji, trenerji in strokovni sodelavci željni boksarskih dogodkov. Žal tokrat tudi ni bilo gledalcev na tribunah, ki bi lahko stiskali pesti za svoje favorite. Kljub vsem korona izzivom pa smo dokazali, da imamo odlično organizatorsko ekipo, ki je poskrbela za vse potrebne varnostne malenkosti pri izvedbi športnega dogodka. Prav tako pa si želimo, da bomo lahko v najkrajšem možnem času realizirali naslednji krog, ki je predviden  v Podčetrtku. Med mladinci je potrebno izpostaviti borbo Djelon Januzaj (ŽBK Maribor) – Dejan Lazar (Đuli Boxing Team), kjer je po napeti borbi z deljeno sodniško odločitvijo zmagal Djelon Januzaj. Pri članih pa vsekakor dvoboj Gal Šepic (BK Legionar) – Arber Elshani (BK Intercom Celje), kjer je po zelo dinamični borbi z deljeno sodniško odločitvijo zmagal Arber Elshani.”

 

 

 

 

 

Prav tako je glavni zadovoljni trener ŽBK Maribor, Igor Rašić, podal mnenje o prvem krogu Slovenske boksarske lige, ki je bila tokrat v Areni Campus Sava Ptuj.

“Presrečni smo! Mislim, da prvega mesta naš klub ŽBK ni videli vse od leta 2006.  Sam sem trenersko delo prevzel leta 2010 in resnično je lepo biti prvič na vrhu lige. V preteklosti smo se  pogosto nahajali okrog tretjega mesta, kaj več pa nam ni uspelo. Sedaj smo končno ustvarili ekipo, ki jo držimo skupaj že dobra tri leta. Letos nam je ob pomoči prijateljev iz Ljubljane z Borom Bratovžem (MMA) in Aldinom Avdićem (boks) uspelo sestaviti zelo solidno ekipo trinajstih boksarjev. Za prvi krog nam je uspelo uparit kar devet boksarjev. Ob tem smo na Ptuju dosegli šest zmag in tri poraze. Začetek je zelo obetaven, vemo pa da je najpomembnejši končni rezultat v Slovenski boksarski ligi. V tem zadnjem letu in korona časih smo trenirali precej na daljavo po navodilih in video konferencah, ko pa je bilo omogočeno pa seveda takoj v telovadnici. S predsednikom in obenem tudi drugim trenerjem, Robert Reherjem, sva tudi sestavila načrt treningov za ta čas. Z novim letom, kot vsako leto, smo pričeli z bazičnimi pripravami, seveda možnostim primerno, doma. Tri tedne so fantje trenirali 2x dnevno in se za ta čas dobro pripravili. V tem času pa smo tudi dobili povabilo boksarske zveze Srbije, da se udeležimo 14-dnevnih priprav z zaključnim turnirjem Mladinska zlata rokavica Beograda. Nismo imeli nekih pričakovanj, saj so za turnir bile prijavljene mnoge reprezentance. Samo od Srbov je bilo udeleženih pet evropskih prejemnikov medalj. Vsekakor pa bila za fante neprecenljiva izkušnja v Srbiji, saj takšnih priprav s kar 70-imi boksarji iz balkanskih držav še niso doživeli. Tam se je šlo predvsem za nabiranje izkušenj in na pogled kako izgleda vrhunski boks. Kljub temu smo odnesli dve bronasti medalji, v težki kategoriji si jo je priboksal Timon Babić, v super težki pa se je odlično odrezal Jan Šega. Prav vsi so pokazali, da znajo in zmorejo boksat tudi zunaj naših meja. Sam sem realist in vem, da to prav še prav nič ne pomeni. Najpomembnejše je, da imamo cilj, da lahko naša ekipa ostane skupaj in trenira tako zavzeto še naprej.

 

犀利士
“https://boksarskazveza.si/wp-content/uploads/2021/05/ZBK-Maribor-vodilna-ekipa-SBL-scaled.jpg” alt=”” width=”2560″ height=”1741″ /> Vodilna ekipa Slovenske boksarske lige – ŽBK MARIBOR

 

Rezultati 1. kolo SBL 2021

Elite  
Kevin Dornik (intercom) : Alen Bolkovič (Ljutomer) 1:2
Youth  
Dejan Leburic (Knockout) : Florjan Begaj (Medilip Sankaku) 2:1
Eva Nemec (Ljutomer) : Leonita Zajmi (Boxeo) 3:0
Blaž Potočnik (Ring Ptuj) : Admir Luminovic (Intercom) 3:0
Marko Mitrović (ŽBK) : Anin Hajidinjak (Golden gloves) 3:0
Nik Stropnik (FCL) : Tilen Hajšek (ŽBK) 3:0
Luka Rašić (ŽBK) : Urban Saje Janič (Golden gloves) 3:0
Djelon Januzaj (ŽBK) : Dejan Lazar (Đuli) 2:1
Jure Žgajnar (Golden gloves) : Miha Eler (ŽBK) 3:0
Elite  
Amar Hodžić (Medilip sankaku) : Luka Vasić (ŽBK) 1:2
Luka Banič (Golden gloves) : Jure Smerke (Intercom) 1:2
Dino Medić (ŽBK) : Marcel Verbič (Intercom) 3:0
Urban Jeršin (Boxeo) : Gašper Munda (ŽBK) 0:3
Miloš Mrđa (Sl. Bistrica) : Žiga Mikulan (Ring Ptuj) 2:1
Nejc Vidmar Lapanja (Golden gloves) : Mitja Ružič (Intercom) 0:3
Klavdija Mausser (Boxeo) : Tina Oblak (ŽBK) 2:1
Miha Hribršek (Dejan Zavec Boxing) : Aljaž Ban (Tivoli) 0:3
Gal Šepic  (Legionar) : Arber Elshani (Intercom) 1:2
Gašper Podgoršek (Legionar) : Edin Sejdinović (Tivoli) 2:1
Marko Makovec (Tivoli) : Matic Dornik (Intercom) 3:0
Gregor Starašinič (Tivoli) : Denis Lazar (Ring Ptuj) 2:1