VIDEO/FOTO: Celjski borci navdušili na II. Pokalu Medilip Sankaku

Pred Pizzerijo Oliva je potekal II. Pokal Medilip Sankaku, ki je zadovoljil boksarske navdušence, nastopajoče kot mimoidoče, ki so si v petek ogledali eno od šestnajstih borb.

Pod šotorom je polne štiri ure potekala bogata bokarska revija, ki se je zaključila z borbo večera med Josipom Biletičem in Miho Vindišem. Najglasneje in največje zanimanje so pritegnili razumljivo domači borci, Arber Elshani (Intercom Celje) je izjemno boksal proti Sanjinu Novakoviću iz hrvaškega Predatorja in Jakob Vogelsang (Medilip Sankaku) proti Blažu Petku (Ring Ptuj).

“Za nami je že II. Pokal Medilip Sankaku. Z udeležbo sem izjemno zadovoljen, saj so se na prijave odzvali številni klubi s svojimi varovanci. Tudi odziv obiskovalcev je bil presenetljiv, saj jih je bilo okoli 700,” sklene organizator dogodka Matevež Levstek Ali, ki je imel v ringu tudi pet svojih borcev iz domačega celjskega kluba BK Medilip Sankaku
“Zadovoljen sem z vsemi nastopi svojih varovancev, od petih nastopajočih, so štirje osvojili zlato medaljo. Velike pohvale gredo tudi Ptujčanu Mihi Vindišu za njegovo izjemno borbenost proti favoriziranem nasprotniku, evropskem prvaku iz hrvaške Josipu Biletiću. Rad bi se zahvalil vsem udeležencem in seveda sponzorjem turnirja.”

Nagrado za najboljšega borca II. Pokala Medilip Sankaku je dobil zadarski borec Josip Biletić, nagrado pa podelitev priznani slovenski judo trener in olimpijski zmagovalec Marjan Fabjan.

Kratek video povzetek z  dogodka

Fotogalerija (Filip Džeba)