V pričakovanju državnega prvenstva v Mariboru

V soboto je na Ptuju potekal 4. krog v Slovenski boksarski ligi 2021, ki je ponudil ponovno zelo zanimive dvoboje v ringu športne dvorane Campus. Težko obdobje pandemije je zagotovo pustilo posledice v športu, kljub vsemu pa se čuti izjemna energija pri trenerjih i必利勁
n tekmovalcih pred državnim prvenstvom, ki bo prihodnji konec tedna od četrtke do sobote v mariborskem Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, kjer se bodo pomerile številne boksarke in boksarji za laskave nacionalne boksarske naslove.

Na Ptuju kar 36 zanimivih dvobojev

 

Številni dvoboji so pri obiskovalcih boksarskega dogodka izzvali aplavz boksarskih kolegov in tudi že gledalcev, ki so ob PCT pogoju lahko prišli na ogled v živo. Izpostavit je potrebno štiri dvoboje, ki so bili med najbolj zanimivimi. Pri juniorjih je bila zelo zanimiva borba Andi Gerdellaj (Ring Ptuj) – Patrik Remištar (Portorož), ki jo je dobil domači boksar. V kategoriji Youth sta boksala Luka Rašić (ŽBK Maribor) in Leon Buzik Portorož. Zmagovalec dvoboja je bil mladi boksar iz Portoroža. V elitni kategoriji pa smo videli dve poslastici in sicer Arber Elshani (Intercom Celje) in Edin Sejdinović (Tivoli Ljubljana). Zmagovalec dvoboja je bil Edin Sejdinović. Prav tako pa je bilo zanimivo v zadnjem dvoboju med Aljažem Banom (Tivoli Ljubljana) in Alenom Bolkovičem (Ljutomer), kjer je zmagal Aljaž Ban.

Dobrodošli na državnem prvenstvu v Mariboru

 

Predsednik BZS Robert Reher je podal izjavo o dogodku na Ptuju in ljubitelje boksa povabil na DP v Maribor: “Minuli 4. krog slovenske boksarske lige je potekal, glede na ukrepe, brez zapletov. Boksarji, trenerji in tehnična ekipa smo se strogo držali ukrepov s strani NIJZ, dokaz, da boks seže ljudem globoko v srce pa smo dobili s strani željnih obiskovalcev, ki so se ukrepov prav tako držali. Ligo si je prišlo ogledati kar nekaj ljudi, kar nas je zelo razveselilo. Slovenski boksarji so se odlično odrezali, užitek jih je bilo gledati v ringu in ponosni smo, da se naporni treningi in ves trud, ki ga vlagajo, odražajo kot uspeh v boksarskem ringu. Naslednji konec tedna nas v Mariboru čaka 3-dnevno državno prvenstvo, na katerega verjamem, da so boksarji odlično pripravljeni, prav tako pa ob tej priložnosti vabim vse bralce, da pridejo navijati in si ogledati državno prvenstvo, ki bo v UŠC Leon Štukelj. Informacije o dogodku lahko spremljate na Facebook strani Boksarske zveze Slovenije.”

Trener in gonilna sila BK Ring Ptuj, Ivan Pučko, je za svoj klub, ki trenutno zaseda tretje mesto v SBL 2021 povedal: “V soboto smo na Ptuju nastopili z zelo pomlajeno ekipo, ki je bila sestavljena iz petih boksarjev in ene boksarke. Priboksali smo si štiri pomembne zmage in dva poraza. Za nas je bila to pomembna generalka pred prihajajočim državnim prvenstvom v Mariboru”.

 

Pogovarjali smo se tudi z Andražem Ciuho iz Golden Gloves, ki pravi: “Pandemija je naredila svoje glede treningov, pozna pa se tudi poletna odsotnost zaradi dopustov. Kljub vsemu smo zadovoljni s predstavami in aktivnostmi pred DP v Mariboru. Trenutno imamo kar 25 tekmovalcev, ki se pripravljajo na tekmovanja. Žal se nam je poškodoval pred tedni Nejc Petrič, ki bo en čas odsoten z boksarskih ringov. Vesel pa sem, da se v BZS dela proaktivno in tudi na komunikacijski ravni na nivoju zveze in klubov se je v zadnjem obdobju naredilo veliko. Predsednik Reher je zelo korekten in poslušen do nas in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dvignemo slovenski boks.”

 

Slovenski boksarji na pripravah v Srbiji

Novi predsednik BZS Robert Reher je pred kratkim govoril o odličnem sodelovanju z boksarskimi kolegi iz Srbije, ki so gostili priprave boksarjev na Zlatiboru. Priprav so se udeležili tudi že slovenski tekmovalci na čelu s selektorjem Vlatkom Nikolovom. V prihodnje bo še več podobnih skupnih priprav, saj le na tak način napreduje celotna naša boksarska regija s področja nekdanje Jugoslavije.

Celotna slovenska boksarska družina se že veseli DP v Mariboru, ki bo v UŠC Leon Štukelj od četrtke do sobote vsak dan po 15. uri. Vabimo vse boksarske navdušence, da se udeležijo teh borb in podprejo naše tekmovalke in tekmovalce na poti do državnih odličij. Za vstop v dvorano bo potreben izpolnjen PCT pogoj. Našim borkam in borcem pa lahko zaželimo vso srečo in dobre borbe v ringu štajerske prestolnice.