V Mariboru slavil Fight Club Ljubljana, Luka Rašić zmagovalec v Beogradu

Začetek Slovenske boksarske lige 2022 v dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru se je začel za zmago Fight Cluba Ljubljana (FCL), najboljši boksar Pokala Maribor 2022 pa je postal Aljaž Šircelj (FCL). V Beogradu pa je Luka Rašić, član ŽBK Maribor, postal zmagovalec na mednarodnem boksarskem tekmovanju Omladinska zlatna rukavica 2022, kar je veliko priznanje in uspeh za slovenski boks.

Težko pričakovana Slovenska boksarska liga 2022 se je končno začela in v Mariboru smo bili priča zanimivim dvobojem. V 27-ih dvobojih so najbolj izstopali boksarji pod vodstvom Saše Weixlerja iz FCL, ki nam je podal svoj pogled na sobotne dvoboje: Ekipa FCL se je tekmovanja udeležila z velikimi pričakovanji. V igri smo imeli več boksarjev a so zaradi poškodb in drugih obveznosti na Pokalu Maribora nastopili le štirje. V kategoriji Schoolboys -54 kg nas je zastopal nadobuden Miha Kralj. Miha je na zadnjih tekmah solidno boksal, a je bilo takrat za zmago premalo. Motivacijo za treninge je črpal prav iz teh porazov in do sobote ni manjkal niti na enem treningu. Iz treninga v trening je vidno napredoval in uspeh mu ni mogel uiti. Miha je na sobotni tekmi prikazal odlično borbo in s tempom zrušil odpor nasprotnika ter na koncu zasluženo zmagal. V članski kategoriji smo imeli tri predstavnike. V kategoriji do 71 kg nas je zastopal Kristijan Divković, ki je na tekmovanju nastopil prvič. Kljub svoji borbenosti, ki jo kaže na treningih se je v borbo podal taktično in celoten potek nadziral iz distance. V borbi je vršil močan pritisk in s posameznimi močnimi udarci, dal vedeti, da je prišel po zmago. V drugi rundi je zaradi premočnega tempa nasprotnik borbo predal in Kristijan je zasluženo dvignil roke. V kategoriji do 75 kg nas je zastopal Ivan Gorbunov, ki se je pomeril z mladim in izkušenim Dejanom Leburićem. Ivan je bil iz boksarskih ringov odsoten več let in je po dolgem času spet prestopil vrvi ringa. V prvi rundi je Ivan krenil odločno v napad. Na isti način je poskušal tudi v drugi in tretji rundi a je bil nasprotnik enostavno prevelik zalogaj. Na koncu je moral priznati premoč in borbo je izgubil.”

Aljaž Šircelj prejel pokal najboljšega borca Pokala Maribor 2022

“V kategoriji do 67 kg je nastopal naš najbolj izkušen boksar Aljaž Šircelj. Rokavice je prekrižal s starim znancem iz ringa, Elvitonom Krasničjem iz Maribora. Aljaž je v borbo krenil odločno in prevzel pobudo že v prvi rundi. Poskušal je z odprto borbo od blizu a je nasprotnik ni sprejel in večkrat sta se znašla v klinču. Kljub temu je Aljaž odločno boksal iz distance in dobro zapiral nasprotnika, ter uspešno napadal s serijami udarcev. Najbolj se je razigral v tretji rundi in na koncu zasluženo dvignil roke in prejel pokal za najboljšega borca tekmovanja. Z nastopom na Pokalu Maribora smo zelo zadovoljni, tako rezultatsko kot z vidnim napredkom pri boksarjih. Naslednji teden nas čaka novo ligaško tekmovanje in že komaj čakamo nove izzive.” Slovenska Boksarska liga 2022 se nadaljuje že naslednjo soboto, kjer se pričakuje popolnjene ekipe na nove boksarske dvoboje, kjer se bodo točke za končno klubsko tekmovanje zbirale na osmih turnirjih po vsej Sloveniji.

Luka Rašić zmagovalec tekmovanja Omladinska zlatna rukavica 2022 v Beogradu

Luka Rašić je pod vodstvom svojega očeta Igorja Rašića pokazal izjemne dvoboje v Beogradu. Izjemno finalno srečanje s srbskim reprezentantom Dariom Tomićem je dokaz, da je slovenski tandem zdržal pritisk domačinov in zasluženo v Maribor prinesel zelo zaželjeno boksarsko trofejo. Luko so po razglasitvi zmage zajele solze sreče, kar je dokaz o srčnosti, pristopu in trdem delu na klubskem in reprezentančnem nivoju. Luka je prejel tudi pokal za najboljšo tehniko na turnirju. Igor Rašić je po dogajanju strnil svoje občutke: “Boksarska zveza Srbije želi, da bi Omladinska zlatna rukavica postal eden izmed najpomembnejših turnirjev na Balkanu in vzhodni Evropi za mladince. Tokrat je bilo prijavljenih pet držav (Srbija, BiH, Makedonija, Hrvaška in Sloveinja). Iz Slovenije sta se tekmovanja udeležila reprezentanta Luka Rašić 71 kg in Djelon Januzaj +92 kg. Žal za Djelona ni bilo na tehtnici nobenega nasprotnika, čeprav so bili prijavljeni. Izjemno sem vesel in ponosen na Luko, ki je dokazal, da se razvija v pravega boksarja. Zagotovo se poznajo tudi izkušnje, ki jih je pridobival na dvobojih Regionalne lige.”

Zmagovalni dvoboj Luke Rašića (VIDEO)

Zmagovalec Luka Rašić pa je tako opisal svoje dvoboje: “Prvi dan turnirja sem v četrtfinalu boksal s Srbom Nikolo Cvetkovićem, ki je bil višji od mene, zato sem moral z izmikanjem in odmiki skrajšati distanco, kar mi je dobro uspevalo in sem gladko dobil dvoboj. Drugi dan sem v polfinalu boksal proti reprezentantu Bosne in Hercegovine, Eldarju Hodžiću. Vse tri runde sem se trudil držati distanco in zadeval dolge direkte in krošeje. V tretji rundi je dobil tudi dve javni opozorili in sem tako enoglasno dobil dvoboj. Zadnji dan sem v finalu boksal s srbskim prvakom in reprezentantom Dariom Tomićem, kateri je bil tudi na evropskem prvenstvu v Budvi in zmagal en krog. Prvo rundo sem se malce preveč zagnal in me je nasprotnik držal na distanci. Drugo rundo sem stopnjeval svoj tempo in uspel zadeti dva direkta zaradi katerih mu je sodnik štel. V tretji rundi sem tempo še povečal in imel je ker dve štetji. Na koncu sem dvoboj mislim, da zasluženo tudi dobil. Vesel sem, da sem prejel tudi pokal za prikaz najboljše tehnike boksa.”

V slovenskem boksarskem svetu smo lahko zelo zadovoljni z začetkom letošnjih tekmovanj in z veseljem in zanimanjem že pričakujemo nove turnirje v sklopu Slovenske boksarske lige.