Uspešen nastop slovenskih boksarjev v tujiini

Slovenska boksarska reprezentanca se je minuli teden udeležila dveh AIBA turnirjev. Fantje so se v Slovenijo vrnili s 5 medaljami. Denis Lazar in Tadej Černoga sta osvojila zlato, brata Ryazanov srebro, Alex Guzej pa bron.

Reprezentanca mladih se je udeležila turnirja 68th Bornemiszza Gergely International tournament, ki je potekal od 5.3. do 10.3. v Egeru na Madžarskem. Reprezentanco so predstavljali trenerja Igor Rašič in Sašo Pučko ter boksarji mladinci Prokhor Ryazanov (49 kg), Matvey Ryazanov (52kg), Arber Elshani (60 kg) in Sadik Gashi (69 kg).

Članska reprezentanca pa je nastopala na turnirju 1st BIH CUP, ki je potekal od 9.3. do 12.3. v Bijeljini. Reprezentanco sta vodila trenerja Ivan Pučko in Nikola Juretič ter boksarji Alex Guzej (56 kg), Tadej Černoga (60 kg) in Denis Lazar (81 kg).

V soboto 3.3. pa je v Lazarevacu, Srbija potekal dvoboj reprezentanc in sicer med Srbijo in Slovenijo. Končni rezultat je bil 4:4, zmage za Slovenijo so dosegli Patrik Remištar (30 kg), Matvey Ryazanov (52 kg), Sadik Gashi (69 kg) ter Denis Lazar (81 kg). Za Slovenijo so še nastopali Arber Elshani (60 kg), Alex Guzej (56 kg), Tadej Černoga (60 kg) ter Miha Vindiš (+91 kg). Reprezentanco sta vodila Nikola Juretič ter Igor Rašič.