SUP: Tajpejska borca premočna že na začetku SP v boksu

V mestu Elista v Rusiji od 1. do 6. septembra poteka Svetovno univerzitetno prvenstvo v boksu na katerem sta nastopila dva slovenska boksarja, Luka Mejač  in Alen Bolkovič. Oba sta tesno izgubila od tajpejskih borcev, občutek je bil, še posebej pri Alenu, da bi borbi se lahko odločili tudi v njuno korist.

Luka je na SUP nastopil pred dvema letoma na Tajskem. Takrat v kategoriji do 75 kg, letos pa do 81 kg.

Njegov trener Sašo Weixler je pred prvenstvom dejal: »Luka ima že izkušnje s tovrstnih tekmovanj. Dve leti nazaj sva bila na tekmovanju na podobni ravni. V tem času smo ogromno naredili, pridobili ogromno izkušenj v boksu. Zato menim, da smo maksimalno pripravljeni. Pričakujemo pa močno konkurenco, veliko je odvisno tudi od nasprotnikov, ki mu jih bo določil žreb. Na tekmovanje se pripravljamo se že od državnega prvenstva naprej.«

Žal sta nasprotnika iz Tajpeja bila premočna za naša predstavnika. Borbe so trajale 3-krat po 3 minute.

Alenu Bolkoviču je bilo to prvo tovrstno tekmovanje v članski konkurenci. Pred Svetovnim prvenstvom je njegov trener Peter Makovec povedal, da se na tekmovanje pripravljajo že od aprila dalje. Bolkovič  je bil kadetski državni prvak leta 2013, leta 2014 pa mladinski državni prvak.

Oba sta aktualna prvaka DUP v boksu 2017/18.