Sredozemske igre: Lazar in Bakovič danes v boj za odličja

Od 22. junija v španski Tarragoni potekajo 18. Sredozemske igre, katerih so se udeležili trije naši borci.

Tarragona, 100km oddaljena od katalonske prestolnice Barcelone, te dni združuje več kot 4000 športnikov iz 26 različnih držav. Boks je eden od 31 športnih panog, Slovenijo pa predstavlja 260 članov (88 športnikov in 91 športnic).

Izmed naših borcev so v Španijo odpotovali Aljaž Venko, Andrej Bakovič in Denis Lazar. Slednja imata danes na sporedu borbe za uvrstitev v polfinale oziroma za osvojitev najmanj bronastih odličji.

28-letni Ljubljančan Andrej Bakovič je v torek, v kategoriji do 69 kilogramov v prvi borbi premagal Francoza Alvina Magnya Zeffou Poatya z rezultatom 4:1. Danes ob 18:45 je na sporedu četrtfinalni dvoboj proti domačemu borcu Sissokho Ndiaye Youbi, ki je v prvi borbi s 3:2 premagal Alžirskega predstavnika.

Dobro uro in pol kasneje bo v ring stopil še 25-letni Denis Lazar, ki se bo pomeril proti 3 leta mlajšemu nasprotniku, grškemu borcu Kalamaras Plyneikisu. Denis se bori v kategoriji do 81 kilogramov.

Aljaž Venko (24) se žal ni uspel uvrstiti med osem najboljših v kategoriji do 75 kilogramov. Z enoglasno odločitvijo sodnikov je bil boljši sirijski borec Ghosoun Ahmad.

Sredozemske igre Boks, četrtfinale (Tarragona, Španija):

četrtek, 28. junij, 18:45h
Andrej Bakovič – Sissokho Ndiaye Youba

četrtek, 28. junij, 20:15h
Denis Lazar – Kalamaras Pylneikis