Sredozemske igre: Baković in Lazar izgubila pred polfinalom

V Tarragoni na 18. Sredozemskih igrah smo ostali brez naših predstavnikov v polfinalnih dvobojih. Blizu sta bila tako Denis Lazar (do 81kg) kot tudi Andrej Baković (do 69kg), ki je v Španiji boksal svojo zadnjo amatersko borbo.

Prvi je včeraj v ring stopil Andrej, ki se je pomeril proti španskem borcu Sissokho Ndiaye Youbi.

»Škoda za včeraj, bil sem blizu medalje. Po zmagi nad Francozom sem bil zelo samozavesten in sem verjel, da gremo lahko do konca. Na žalost ni šlo, Španec je bil boljši, ampak razlika ni bila velika.”

Kako si videl letošnje Sredozemske igre?

“Kar se tiče Iger nasploh lahko govorim samo o boksu, ostale športe sem bolj malo gledal, ker je vse na različnih koncih in je veliko vožnje. Za amaterske boksarje je to letos najpomembnejši turnir, ker letos ni ne evropskega, ne svetovnega prvenstva. Vsi so prišli z A-reprezentancami in maksimalno pripravljeni.«

Denis Lazar, DP v boksu, april 2018

Za njim je na vrsti bil še Denis, kateremu je žreb naklonil počitek v osmini finala.

»Kaj se tiče borbe, morem reči da je bila borba zelo zanimiva, pritiskal sem vse tri runde, ampak je odtehtalo v nasprotnikovo prit to, da me je od daleč prevečkrat zadel. V izmenjavah na blizu lahko rečem, da sem bil boljši. Moral bi nekako preprečiti, da bi me zadeval od daleč in bi mogoče borba lahko šla v drugo smer. Sedaj ne morem nič, lahko samo analiziram borbo in izvlečem najboljše za naprej.”

Kako je v Španiji ?

“Same igre potekajo v miru, po planih, dobro so organizirane. Organizirani so prevozi na same lokacije, pogoji so dobri.

Z Andrejem sta bila blizu kolajn?

“Na žalost sva z Bakovićem oba izpadla v boju za kolajno. Tu se vidi kvaliteta borcev, ki pridejo na taka tekmovanja. Pridejo prve ekipe vseh reprezentanc tako, da sploh ni lahke borbe čez celo tekmovanje. Edino kaj ti mogoće lahko pomaga. da prideš dlje v tekmovanju, je ugoden žreb. Meni se je tukaj posrečilo, ampak se potem ni izšlo v sami borbi.«

Aljaž Venko iz Tarragone: Nisem uspel vriniti svoj stil

Omenimo za konec da za Španci bodo naslednje igre izvedli Alžirci v Oranu, predvidene so za leto 2021.