Regionalna liga v boksu prvič tudi v Sloveniji

 

Letošnja jesen in zima sta potrditev pestrega boksarskega dogajanja v Sloveniji. Številna tekmovanja slovenskih tekmovalcev v tujini in uspešna realizacija domačih boksarskih dogodkov so zagotovo pokazatelj dobrega dela slovenskih klubov v povezavi z Boksarsko zvezo Slovenije. Minuli konec tedna je Maribor gostil prvič turnir združene slovenske ekipe z boksarskimi kolegi iz Zagreba je prvi uradni dogodek pod okriljem letos ustanovljene Regionalne boksarske lige, kjer se merijo med sabo klubi iz držav bivše skupne Jugoslavije. Pred kratkem je na Ptuju potekala tudi že 40. Zlata rokavica, ki je prav tako navdušila številne navijače, ki so stiskali pesti za svoje ljubljence.

Maribor je bil prizorišče premiere Regionale lige v Sloveniji

Maribor je bil odličen gostitelj zgodovinskega boksarskega dogodka v UŠC Leona Štuklja, kjer so se pomerili združeni slovenski boksarji pod imenom Maribor proti Vitezom iz Zagreba. Favorizirani Zagrebčani so skupno premagali naše fante s 14:6, videli pa smo lahko izjemno zanimive dvoboje. V slovenski ekipi so zmage osvojili Dejan Laburić, Mohammad Dawood Rezai in Edin Sejdinović. Vsi naši borci so dali svoj maksimum v ringu in v decembrskem času se jim bodo lahko ponovno zoperstavili na njihovem zagrebškem terenu. Slovenske trenerska ekipa bo zagotovo na podlagi videnega v Mariboru pripravila pravšnjo taktiko, da preseneti domačine v adventnem času.

Robert Reher, predsednik BZS je po uspešno izvedenem dogodku v Mariboru povedal: “Z izvedbo regionalne lige v UŠC Maribor smo zelo zadovoljni, saj so borbe potekale pravično in brez poškodb. Z nastopi v ringu pa smo dokazali, da lahko pariramo hrvaški reprezentanci. Kot gostitelji smo se zelo potrudili in celotna dva dneva organizirali na zelo visokem nivoju, kar je razveselilo tudi naše goste. Med posebnimi gosti sta bila predsednik Hrvaške boksarske zvez Bono Bošnjak in direktor Regionalne lige Aleksandar Risimić, ki sta bila zelo zadovoljna z organizacijo in gostoljubljem. Borbe so bile zanimive, saj so se v ringu borili sami izkušeni boksarji, na žalost pa nismo imeli super težke kategorije, saj imamo manjko domačih boksarjev v super težki kategoriji. Na žalost se tudi Tadej Černoga Regionalne lige ni mogel udeležiti, saj si je na Svetovnem prvenstvu poškodoval gleženj in poškodba še ni popolnoma sanirana. Menim, da če se bi Tadej Černoga lahko udeležil regionalne lige in če bi imeli boksarja v super težki kategoriji, bi rezultati zagotovo bili drugačni. Veselimo se naslednjega kola Regionalne lige, ki bo potekalo 11.12.2022, ko bomo gostovali v Zagrebu.”

40 Zlata rokavica na Ptuju

Zlata rokavica ima izjemno tradicijo in ta boksarska prireditev velja za najstarejšo organizirano športno prireditev na Ptuju. Skozi zgodovino so se v ringu srečevali številni odlični boksarji in tudi na jubilejni, 40. izvedbi so lahko gledalci spremljali zanimive obračune.

Organizator Pučko Boxing Promotion je imel na spisku deset dvobojev boksarjev in boksark iz Hrvaške in Slovenije. Pogled na samo prireditev, ki je bila vrhunsko izpeljana v športni dvorani Campus Sava Ptuj, je podal eden glavnih organizatorjev in trener Boks kluba Ring Ptuj Ivan Pučko mlajši: »Zelo sem vesel, da se je zbralo zares veliko gledalcev, ki so si prišli ogledat prireditev. Ta ima 40-letno tradicijo in je zelo prepoznana športna prireditev v Sloveniji ter tudi v tujini. Moje mnenje je, da smo spremljali kakovosten boks ter zares zanimive obračune. V njih so dobro nastopili tudi domači boksarji, z nastopi katerih sem lahko kar zadovoljen.«

Zlato rokavico prejel Edin Sejdinović, poteza večera pripadla Volgemutu

Edin Sejdinović je stari znanec Zlate rokavice, na kateri beleži že 11 nastopov. Boksar iz Ruš je pred leti že zaključil boksarsko kariero, a se je po treh letih lani vrnil v ring v novi sredini – Boks klubu Tivoli, kjer kakovostno trenira. Tokrat je imel v ringu zelo močnega nasprotnika iz BK Čakovec Filipa Kolarja. Hrvaški boksar je bil trd tekmec, a je bil Sejdinović natančnejši v serijah udarcev, kar je prepričalo sodnike, da so mu prisodili končno zmago.

Njegov nastop je prepričal tudi strokovno komisijo, da si je prislužil glavno nagrado večera – 40. zlato rokavico. »To je pomembna lovorika v moji karieri. Vesel sem, da sem končno osvojil ta prestižni naslov in da sem dobro boksal proti Hrvatu, ki je bil odličen nasprotnik in ga prej sploh nisem poznal,« je po prejemu priznanja dejal Sejdinović.

Ob tem so organizatorji podelili še nekaj nagrad. Najboljši mladi boksar je postal Stephan Khaladov (BK Hayat), nagrado za najboljšo boksarko pa je prejela Nina Brankovič (BK Ring Velenje). Posebno nagrado za najbolj borben par sta prejela Gal Patrik Tojnko (BK Intercom) in Leon Grbič (BK Knockout Ljubljana). Iz tehničnega vidika je s svojim nastopom komisijo najbolj prepričal Dejan Leburič (BK Knockout Ljubljana), najboljši tuji boksar pa je bil Filip Kolar (BK Čakovec). Potezo večer je tokrat pokazal domačin Denis Volgemut (BK Ring Ptuj). Po dolgem času so organizatorji podelili tudi mladinsko zlato rokavico, ki jo je prejel domačin Andi Gardellaj (BK Ring Ptuj).

Seznam vseh dvobojev na 40. Zlati rokavici:

Rinor Berisha (BK Intercom Celje) – Stephan Khaladov (BK Hayat)

Nina Brankovič (BK Ring Velenje) – Haya Vainhandl Obaid (BK Hayat)

Aleks Bratušek (BK Ring Ptuj) – Nik Dušak Klinc (BK Intercom Celje)

Gal Patrik Tajnko (BK Intercom Celje) – Leon Grbič (BK Knockout Ljubljana)

Andi Gardellaj (BK Ring Ptuj) – Ivan Mikulič (BK Čakovec)

Denis Volgemut (BK Ring Ptuj) – Adam Balič (BK Ring Velenje)

Sadmir Delić (BK Intercom Celje) – Jure Šimunovič (BK Ljubljana)

Kevin Dornik (BK Intercom Celje) – Djalan Januzaj (ŽBK Maribor)

Arber Elshani (BK Intercom Celje) – Dejan Leburič (BK Knockout Ljubljana)

Edin Sejdinović (BK Tivoli) – Filip Kolar (BK Čakovec)