Pripravljeni na nove zmage z željo po sproščanju ukrepov

Slovenski boks je podobno kot celotna družba v “Lockdownu”, vendar še zdaleč ne v “Knockdownu”. Boksarska zveza Slovenije na čelu s predsednikom Damjanom Habjancem, njegovo strokovno ekipo ter s predstavniki 34 slovenskih boksarskih klubov se aktivno ukvarja z novim začetkom po sprostitvi ukrepov, ko se bodo lahko začele aktivnosti v boksarskih centrih širom Slovenije. Vsak se po svoje prebija skozi nevsakdanje in težko obdobje, za katerega pa si vsi želimo, da bomo iz njega prišli kot zmagovalci z novimi izkušnjami in jasnimi cilji za prihodnost.

 

Utrinek iz državnega prvenstva 2019 v Mariboru, foto: Jure Gasparič

 

 

 

Damjan Habjanec je za Ekipo povedal: »V Boksarski zvezi Slovenije smo se odločili, da si želimo svet boksa približati vsem aktivnim predstavnikom boksa in boksarjem na tekmovalnem področju ter številnim rekreativcem. Boks kot obliko športa pa želimo predstaviti tudi vsem, ki še niso v živo preizkusili tega zanimivega aktivnega poslanstva na svoji koži in si želijo pozitivnih sprememb z vidika zdravja ter počutja. Naš boksarski šampion Dejan Zavec, ki deluje kot podpredsednik ter član Strateško strokovnega sveta BZS, si iskreno želi, da bi po njegovi uspešni poti šli mladi in tudi bolj izkušeni boksarji. Zelo pomembno je zavedanje, da je boks olimpijski šport, saj si želimo tudi boksarskih olimpijcev, odetih v barve slovenske trobojnice.«

Marljivo delo v klubih se že odraža na tekmovalnih nivojih v Slovenski boksarski ligi, tekmovanju Slovenia Open ter mednarodnih tekmovanjih pod okriljem evropske EUBC in svetovne boksarske zveze AIBA. »Zavedamo se potencialov boksa, ki pa si ga želimo realizirati z dodatnim izobraževanjem kadrov in s še kvalitetnejšim delom ter sodelovanjem z gospodarstvom. Boksarski dogodki po Sloveniji so vedno bolje obiskani, prizadevamo pa si, da bi jih dvignili še na višji nivo z že obstoječimi in vedno novimi znanji ter izkušnjami. Boksarska Slovenija je s svojo geografsko lego lahko s pravo strategijo povezovanja v tujini zelo dobra odskočna deska za boksarski potencial in odmevnejše uspehe,« je prepričan njen predsednik.

 

Utrinek iz državnega prvenstva 2019 v Mariboru, foto: Jure Gasparič

 

Vodstvo zveze si želi z verodostojnim in strokovnim delom omogočati dobre pogoje za razvoj smernic, vizije in poslanstva, vse to pa želi nadgraditi tudi na komunikacijskem in marketinškem področju. Nacionalna panožna zveza si prizadeva z novimi in obstoječimi obrazi ustvariti željeno integriteto doma in v tujini, kjer se bo jasno videlo odgovorno delo na dobrem organizacijskem in tekmovalnem nivoju. Spletni portal www.boksarskazveza.si je stičišče vsega, kar se dogaja v domačem boksu, z željo po boljši in še bolj povezani boksarski prihodnosti.

»Z dnevnikom Ekipa smo potrdili sodelovanje, kjer bomo tedensko pripravljali zanimive celostranske prispevke z aktualnimi zanimivostmi iz domačega in tujega boksa, predstavitvami boksarskih klubov v Sloveniji, zgodovino boksa, predstavili bomo tudi znane obraze, ki boks uporabljajo za del svojih treningov ali rekreacije … V naši družbi boste lahko spoznavali boksarske prvine, boksarsko prehrano, izvedeli številne zanimivosti glede priprav na profesionalni boksarski dvoboj, izpostavili pa bomo tudi pomembne predstavnike boksa doma in v tujini. Boks ima bogato in pestro zgodovino, prepleteno s številnimi anekdotami svetovnih boksarskih legend ter impulzivnih promotorjev. Številni smo se navduševali ob filmih z boksarsko tematiko in smo si vedno želeli spoznati zakulisje boksarskega sveta. Predlagali bomo zanimive vsebine, ki bodo skušale prikazati proces boksarskega treninga in dvobojev na amaterskem in profesionalnem nivoju,« je o načrtih dejal Damjan Habjanec.

Digitalizacija in napredne tehnologije so prav tako zelo prisotne na komunikacijskem, organizacijskem in trenažnem delu ter vplivajo na ustvarjanje prestižnih svetovnih boksarskih spektaklov. Na zanimiv način prikazujejo ključne scene, statistiko in čustva, ki še dodatno dvignejo boks kot šport na izjemno visoko raven televizijske in spletne produkcije. Tudi tej tematiki bo v BZS v prihodnje namenjenega več prostora.

Skupaj z ljudmi, ki aktivno sodelujejo v slovenskem boksarskem svetu, z novinarji in s fotografi bomo ustvarili zanimiv vpogled v šport, kjer ni preskakovanja korakov in iskanja bližnjic. Visoko intenzivna vadba z boksarskimi rokavicami je marsikomu filter v stresnem življenju in ga uporablja za lastno rekreacijo. Raven boksarske rekreacije je v porastu in boks ni več samo domena moških, temveč je prisotnih vedno več predstavnic nasprotnega spola. V BZS trdijo, da sta boksarska vreča in trening boksa varna in skrbno vodena aktivnost, primerna tudi za mladino.