Prestolnica Slovenije tokrat prestolnica boksa

V soboto je bila Ljubljana po dolgem času prestolnica boksa. V Bazi športa se je namreč odvijal 5. krog slovenske boksarske lige, kjer se je v ringu pomerilo kar 17 parov (34 tekmovalcev). Organizator pokala Ljubljane je bil Sašo Weixler, ki sicer deluje kot trener v izjemno uspešnem boksarskem klubu Fight club Ljubljana (FCL).

Ljubljančani so dokazali, da jim je boks zelo pri srcu. Dokaz za to pa so tudi številni boksarski klubi v slovenski prestolnici, ki delujejo na zelo visoki ravni.

Baza športa tokrat v znamenju boksarskih dvobojev

Ker v Ljubljani že vrsto let ni bilo boksarskih tekmovanj, so na zvezi izjemno počaščeni in ponosni, da je Sašo Weixler vajeti vzel v svoje roke in organiziral boksarski spektakel, o katerem se bo govorilo še nekaj časa. Tovrstni boksarski dogodki so zelo pomembni, saj na tribune kot goreče navijače svojih favoritov privabijo številne navdušence, zagotovo pa v ljudeh vzbujajo tudi željo in motivacijo za rekreacijo ali pa tekmovalni boks v enem izmed boksarskih centrov.

“Prestolnica je bila po dolgem času priča boksarskemu dogodku. Organizirali smo pokal Ljubljane, ki je štel tudi za točke slovenske boksarske lige. Raven boksa v Sloveniji in hkrati v Ljubljani raste. Bili smo priča odličnemu dogodku in Ljubljani smo predstavili odličen boks. Kljub temu pa imamo še velik potencial, saj nekaj ljubljanskih adutov tokrat ni nastopilo. Odziv občinstva in nasploh atmosfera sta bila vrhunska in prepričan sem, da moramo v tem duhu nadaljevati,” je
bil Weixler navdušen nad prireditvijo.

 

 

Reher: Hvala Weixlerju in prestolnici za spektakel

Navdušenja ni skrival niti predsednik Boksarske zveze Slovenije Robert Reher: “Z besedami se ne da do potankosti opisati, kako zelo sem vesel, da smo slovensko boksarsko ligo iz Štajerske premaknili tudi v druge kraje. Med njimi nam prav Ljubljana predstavlja veliko prelomnico. Nastopati v večjih slovenskih krajih je bil moj cilj že od samega začetka, prav tako pa je bil eden najpomembnejših ciljev povezovanje z vsemi klubi, kar nam je tudi uspelo. Smo na poti, na kateri dosegamo vse cilje, ki si jih zadamo, in jih sproti kljukamo ter si zastavljamo nove. V Ljubljani smo bili priča odličnim nastopom vrhunskih boksark in boksarjev, ki jim čestitam za dosežene uspehe. Kot sem ponovil že večkrat, smo na pravi poti, po kateri se le vzpenjamo in vzpenjamo. Hvala, Sašo Weixler, hvala, Fight club Ljubljana, in hvala prestolnici za boksarski spektakel!”

Gostovanje po celotni Sloveniji je zagotovo prava pot, ki se bo v prihodnje nadaljevala. Organizacija tovrstnih dogodkov je za klube resda velik zalogaj, toda po drugi strani je hkrati najboljša možna promocija, saj tovrstni dogodki generirajo lokalno prebivalstvo. Slovenski boks ima širino na področju rekreacije in tekmovalnega boksa. Pomembno je, da nenehno pripravljamo tovrstne dogodke, saj slovenske borke in borci tako pridobivajo potrebno boksarsko kilometrino.