Ponovno so zapele pesti v 2. krogu Slovenske boksarske lige

Minulo soboto se je v športni dvorani Sava Campus odvijal 2. krog Slovenske boksarke lige, kjer je bilo kar 34 boksarskih dvobojev v vseh starostnih skupinah. Tudi tokrat je vse potekalo v skladu z varnostnimi predpisi, bili pa smo deležni kar nekaj zelo zanimivih dvobojev. Na vrhu lestvice SBL 2021 po drugem krogu sta sedaj ŽBK Maribor in Intercom Celje. V soboto pa na Ptuju pričakujemo velik boksarski dogodek, kjer se bodo pomerili tudi prepoznavni slovenski obrazi pod okriljem Pro Boxing Zavec.

 

“Na Boksarski zvezi Slovenije smo zelo zadovoljni z organizacijo in potekom 2. kroga Slovenske boksarske lige, ki je ponovno potekala na Ptuju. Zadoščeno je bilo vsem Covid19 ukrepom, kar pa za organizatorje predstavlja velik zalogaj. Izpeljali smo 34 borb, od tega 10 v članski kategoriji. Dobrega boksa ni manjkalo, v borbi  Kocjančič – Dornik je po veliko izmenjanih udarcih in tesni sodniški odločitvi zmagal Dornik. Med člani velja izpostaviti še borbi Elshani – Drevenšek, kjer je v zelo dinamično predstavi zanesljivo zmagal Elshani ter Lorenčič : Makovec, kjer je v dvoboju izkušenih tekmovalcev slavil Makovec. Med mladinci so bili prepričljivi Mitrović, Rašić (oba ŽBK MB) in Rainer (Tivoli), najbolj napeto predstavo pa sta pripravila Leburić in Begaj, kjer je v izenačeni borbi slavil prvi. V kategorijah kadetov in šolarjev je bilo prikazanega veliko boksarskega potenciala, predvsem pa smo veseli, da se v mlajših kategorijah konstantno viša število boksarjev na ligaškem tekmovanju. Vidi se, da se v klubih dela dobro in da so si vsi želeli nadaljevanja boksarske lige. ” je povedal Jernej Kuzma, sekretar Boksarske zveze Slovenije.

 

 

 

 

Prostor za profesionalizem je tudi v boksarski Sloveniji

 

Pogovarjali smo se z Dejanom Zavcem, ki si želi s svojo ekipo Pro Boxing Zavec narediti zanimive boksarske večere, kjer bodo do izraza prišli številni zanimivi borci, ki imajo željo, da se preizkusijo tudi s profesionalnimi nasprotniki. Dejan, kako ste se lotili nadgradnje boksarskih večerov, ki smo jih lahko gledali pred dvema letoma?

 

“Potrebno je zavedanje, da  čisto vsi ne morejo postati profesionalni boksarji iz takšnega ali drugačnega razloga. Vedno obstajajo neki razlogi, osebni ali kakšni drugi razlogi. Boksarke in boksarji pa se želijo preizkusiti, ker enostavno nimajo možnosti priti v Nemčijo, Italijo in tudi Hrvaško, kjer je veliko več profesionalizma. Tukaj bi radi zapolnili to vrzel, ker vidimo, da je tukaj še kar nekaj vmesnega prostora in tudi zanimanja, da ravno ti tekmovalci resno opozorijo nase. To pa ne pomeni, da bomo nekaj prilagajali, da  bodo to manj kvalitetni dvoboji kot jih vidimo drugje. Najboljše ločijo do najboljših prav ljudje, ki jim pomagajo graditi boksarsko pot in jim pomagajo z izkušnjami. To nikakor ne pomeni, da so ti fantje za odpis, temveč bi radi doživeli posebno življenjsko izkušnjo. Zavedajo se tudi pomena osebnostne rasti. Ravno zato si želimo, da dva ali tri krat letno tudi v Sloveniji organiziramo tovrstne dogodke, ki bodo zagotovo zelo zanimivi in odmevni. Aktivirali smo vse svoje boksarske povezave in skupaj bomo ustvarjali zanimive dvoboje pri nas na Ptuju. Pomembno je tudi to, da je možno prehajati iz olimpijskega v profesionalni boks ter obratno in to je zagotovo dobra kombinacija. V profesionalizmu je seveda tudi nekaj denarja, ki jim bo lahko samo stimulacija, da si nekaj z boksarskimi dvoboji tudi zaslužijo. Pomembna je prisotnost teh dveh boksov in zagotavljam, da bo s tem boks tudi šel v pravo pot razvoja. V svetu boksa je pomembno, da si viden in le tako se ti lahko odprejo nove priložnosti v tem športu.”

Mladi enostavno iščejo svoj ID skozi dejanja. Ring je pravi pokazatelj trenutnega statusa v naši družbi. Včasih zmagaš, včasih žal tudi izgubiš. Pomembno pa je, da tudi kadar izgubiš, prideš ven kot zmagovalec, ker prideš do novih spoznanj. Porazi in zmage niso vedno pravi pokazatelj. Pomembno je enostavno stopiti v ring. Marsikdo, ki je v življenju zelo pogumen, si ne upa stopiti v ring in pokazati ali ima “jajca”. Tam so druga pravila, enakovredna sta oba. Vsi maksimalno delamo na tem, da se udomačimo na Ptuju, kjer imamo čudovito infrastrukturo. Športna dvorana Campus Sava ima vse kar potrebujemo za tovrstne boksarske dogodke. Tukaj nastaja pravi boksarski center ter primerna infrastruktura, prav tako pa smo dostopni za vse ideje. Priložnost za dokazovanje bo na Ptuju še veliko. Verjamemo, da lahko nekomu damo možnost, da se pokaže in bo vsekakor nova stopnička za vsakogar, ki si bo to zaslužil. Tokrat bo ogled možen preko livestreama na spletni  strani www.dejanzavec.si in na Facebook strani Dejan Zavec. V prvem boksarskem večeru bodo boksali tudi slovenski znani boksarski obrazi: Lovro Kramberger, Nikola Zbućinović, Niaz Ljubljankić, Denis Lazar, Ema Kozin ter Aljaž Venko.”