Pokal Slovenske Bistrice: gledalci so bili na nogah

Zadnji krog SBL 2022 je organiziral BK Slovenska Bistrica z Maticem Samasturjem na čelu in njegovo bistriško ekipo, ki je ponovno dokazala, da so boksarski dogodki v Slovenski Bistrici vedno na zelo visoki ravni.

V četrtem krogu se je borilo manj tekmovalcev kot po navadi, kar je bil posledica počitka med prvomajskimi prazniki in bolezni. Čeprav smo si ogledali zgolj deset dvobojev, so bili ti zelo kakovostni. Verjamemo, da bo junijski peti krog ponovno bolj številčen.

Posebej bi lahko izpostavili kadetski dvoboj med Čilo Radaković (BK Boxeo) in Lano Rašić (ŽBK Maribor), saj sta dekleti poskrbeli za pravo boksarsko vzdušje v dvorani. Pokazali sta izjemno kvaliteto boksa, vseh šest minut v ringu sta se borili in na koncu sodnike spravili v težek položaj, ko so se morali odločati, katera je bila boljša. Dvoboj je bil zelo tesen, zmago pa je iz ringa odnesla Lana Rašić.

Tudi v mladinski konkurenci je bilo zelo napeto. Veliki up slovenskega boksa Luka Rašić (ŽBK Maribor) je v dvoboju proti Dorijanu Zymeriju (BK Terme Maribor) ponovno dokazal, da njegov trud in trdo delo nista zaman. Tako Rašić kot Zymeri sta izjemna boksarja, ki zmagujeta tako v Sloveniji kot tujini ter gledalce puščata odprtih ust. Rašić je dokazal, kako pomembna je kvaliteta boksa in kakšno vlogo igrajo izkušnje, saj ga je prav to na koncu pripeljalo do zmage.

Svit Kovačević, član BK Slovenska Bistrica in domačin, je zmagal proti članu New Gym Tabora Maribor, Igorju Naumovskemu. Lahkotnost gibanja, izjemna kvaliteta in borbenost so ga pripeljale do še ene zmage. Kovačević in Naumovski sta poskrbela, da so se navijači v dvorani dvignili na noge in ustvarili neverjetno vzdušje.

Djelon Januzaj, mladinski supertežkaš, se je v ringu pomeril s članom Juretom Šimunovićem. Dvoboj je bil napet, oba sta se vseh devet minut borila in tako kot drugi poskrbela, da v dvorani ni manjkalo napetosti, vzklikanja in navijanja. Šimunović in Januzaj sta v ringu pustila vse in pokazala, kaj pomeni biti pravi boksar. Dvoboj je bil napet in dokaj izenačen, na koncu pa je zmago iz ringa odnesel Januzaj.

Ob tej priložnosti se želimo iskreno zahvaliti trenerju Maticu Samasturju in njegovi ekipi iz BK Slovenska Bistrica, ki je omogočila nemoten potek četrtega kroga lige in raven organizacije dvignila še za odtenek višje. Iskrena hvala tudi vsem pomočnikom, sodnikom, delegatu in uradnemu napovedovalcu Damijanu Drametu. Brez vas nam tako uspešni dogodki ne bi uspeli. Peti krog SBL bo v Ljubljani v soboto, 4. junija. Za več informacij nam sledite na družbenih omrežjih!