Pet desetletij boksarske tradicije v Boksarskem klubu Ptuj

Boks ima v slovenskem najstarejšem mestu dolgoletno tradicijo. Slavko Dokl je bil ustanovitelj kluba leta 1970 in idejni vodja razvoja boksa s svojo ekipo v Podravju ter tudi na ravni celotne države z ustanovitvijo Boksarske zveze Slovenije. Njegovo poslanstvo je nadgradil Janko Gabrovec, ki s svojo mlado ekipo gradi na tekmovalnem in rekreativnem nivoju. Boksarski klub Ptuj je imel v svojih vrstah boksarje kot so Dejan Zavec, Albin Merc, Boris Horvat in številni drugi. Zadnja tri leta pa za trenerski del skrbi Leon Lovrec, ki je s svojim delom, vztrajnostjo in resno ekipo dokazal, da je na Ptuj boksarsko mesto, kjer lahko delujejo kar trije boksarski klubi.

 

Leon Lovrec, ki se je z boksom spoznaval preko svojega trenerja Ivana Pučka v BK Ring Ptuj je odboksal dobrih 50 borb. Kot zmagovalec je šel iz ringa v 35 dvobojih. K sodelovanju v BK Ptuj ga je povabil Janko Gabrovec, ki si je želel revitalizacije kluba, ki je v preteklosti bil zelo uspešen in prodoren. V letu 2018 je prevzel trenerske vajeti na tekmovalnem, mladinskem in rekreativnem boksu in sedaj imajo v klubu pet tekmovalcev in 45 rekreativcev.

 

Na prvem treningu, ko je prevzel trenersko delo, so bili na treningu le štirje boksarji, danes pa je situacija že drugačna in trenerske obveznosti so razporejene že čez cel delovnik. Sedaj imajo dobre pogoje za trening v športni dvorani Mladika in lahko uspešno razvijajo poslanstvo predhodnikov katerim je zelo hvaležen in je tudi zelo ponosen, da lahko deluje v klubu s petdesetletno tradicijo. Ptujski klub je v svojih najboljših letih organiziral znan boksarski dogodek Zlata Rokavica in izoblikoval številne boksarje. Leon Lovrec pravi, da se lahko zahvali tudi za odlično sodelovanje s podpredsednikom kluba, dr. Izudinom Kanličem, ki je na nek način vezni člen med prejšnjo generacijo in klubsko boksarsko prihodnostjo. Sam tudi aktivno rekreativno boksa in pomaga našim članom pri športni prehrani, zdravniških pregledih in v organizaciji kluba. Prav tako pa bi se rad zahvalil Andreji Lederer, ki pomaga v procesu treninga in organizacijskih obveznosti. V klubu se zavedajo, da je še veliko potenciala na sponzorskem in povezovalnem področju, saj samo na tak način lahko ustvarjajo uspešno zgodbo. Zahvaljuje se tudi vsem rekreativcem in sponzorjem ter donatorjem, da lahko razvijajo ponovno uspešno zgodbo. V naslednjem letu bodo ponovno imeli v klubu pogoje, da se bodo lahko prijavili na sredstva za dotacijo športnih klubov v MO Ptuj. Leona Lovreca je treniral celotno aktivno pot Ivan Pučko, ki mu je vcepil določene vrednote in način dela, ki ga sedaj tudi prenaša na nove generacije na treningih tekmovalnega in rekreativnega boksa.

 

V BK Ptuj imajo sedaj pet aktivnih tekmovalcev, ki zastopajo barve kluba. Trenutno najbolj poznan boksar ptujskega kluba je Sašo Malovič, ki ima trenutno dve zmagi v Slovenski boksarski ligi 2021. Glede na to, da je klub v prejšnjem letu praznoval visok jubilej, pripravljajo v letošnjem letu tudi publikacijo posvečeno delu Boks kluba Ptuj v preteklem obdobju.

 

Ptujska boksarka družina Dejana Zavca

Dejan Zavec, naš najboljši slovenski boksar je začel svojo boksarsko pot v BK Ptuj ravno v Mladiki s svojim trenerjem Ivanom Pučkom. Pravi, da ima številne spomine na svojo boksarsko družino z Ivanom Pučkom, Slavkom Doklom, Albinom Mercem, Antonom Novakom, Fredijem Kolaričem, Igorjem Rakušem in Boštjanom Kerinom, ki je nanj izjemno pozitivno vplival in je bil tudi Dejanov vzornik. On in njegova družina je bil ključna, seveda zraven Ivana Pučka, da je tudi v težjih trenutkih ostal zvest boksu. Hvaležen je vsem takratnim ljudem v klubu, da so ga sprejeli medse in za številne spomine in verjame, da bo tudi nova ekipa kluba delala uspešno kot prejšnje generacije.

 

V soboto tretji krog Slovenske boksarske lige 2021

Na Ptuju v športni dvorani Campus bo v soboto, 19.6., tretji krog Slovenske boksarske lige 2021. Po 13. uri se bodo najboljše slovenske boksarke in boksarji ponovno z rokavicami pomerili v ringu. Po podatkih sekretarja BZS, Jerneja Kuzme, nas čaka izjemno zanimivo nadaljevanje kjer bo več kot 30 boksarskih dvobojev, ki bodo še vedno potekali po priporočilih NIJZ.