Nabiranje evropskih izkušenj

Slovenska boksarska reprezentanca je bila minuli tednih prisotna na Evropskem prvenstvu do 22 let v hrvaškem Poreču, kjer sta ekipo vodila Vlatko Nikolov in Sašo Weixler.  V hrvaško istrsko mesto sta popeljala štiri borce, ki so si nabirali novih potrebnih izkušenj in prikazali dobre borbe. Tokrat žal nismo bili deležni vidnejšega uspeha, pomembno pa je, da so se zelo dobro zoperstavili svojim nasprotnikom- V Štajerski prestolnici pa se je odvijal Boxing Camp Maribor, kjer so združeni slovenski trenerji svoje znanje prenašali na mlade borke in borce in priredili pester boksarski in prostočasni program.

Evropskega prvenstva članov do 22 let v Poreču se je udeležilo preko 300 iz kar 41 držav. Slovensko ekipo so sestavljali Aljaž Šircelj (do 67 kg), Dejan Leburić (do 75 kg), Gašper Podgoršek (do 75 kg) in Nik Nikolov Veber (63,5 kg). Žal se na tokrat ni izšlo po naših načrtih. Tokrat smo se na kratko pogovarjali s Sašom Weixlerjem, sicer trenerjem in idejnim vodjo kluba Fight Club Ljubljana, ki je naredil povzetek in naznanil svetlo prihodnost teh fantov:Generalno gledano smo v Poreču pustili zelo dober vtis. Že nekaj časa je jasno, da se lahko v določenih kategorijah kosamo z najboljšimi boksarji v Evropi in po celem svetu. Manjkajo samo še majhni detajli v taktiki in morda še kakšna borbena izkušnja. Prepričan sem, da bomo v zelo kratkem času v različnih kategorijah na mednarodnem nivoju premagovali najboljše tuje nasprotnike. Prvenstvo v Poreču je bilo izjemno dobro organizirano in iz tega stališča bi želel organizatorjem podati zahvalo za celotno organizacijo in gostoljubje.”

日本藤素
in-2x-Nikolov-298×300.jpg” alt=”” width=”1100″ height=”1108″ />

Pohvale za organizatorje EP v Poreču

Na pomembnem turnirju je bil prisoten tudi predsednik BZS Robert Reher, ki je bil tudi med slavnostnimi podeljevalci na zaključni prireditvi: “Končano je EP v Poreču, ki je trajalo čudovitih trinajst dni. Prisostvovali smo vrhunskim dvobojem in stkali številna nova prijateljstva in zagotovo tudi sodelovanja. Organizacija je bila na najvišjem možnem nivoju in tukaj bi se rad zahvalil za vsem organizatorjem in sponzorjem, ki so pripomogli k realizaciji tako velikega dogodka v neposredni bližini Slovenije. Podobnih dogodkov si lahko samo želimo, saj je to prava promocija boksa.”

Boxing Camp Maribor za otroke in mladino

Boksarski kampi s slovenskimi boksarskimi trenerji in aktivnimi udeleženci iz različnih klubov so v Sloveniji zelo priljubljeni. Matevž Levstek Ali ima ogromno izkušenj in povezave športa ter turizma, kjer se lahko ob optimalnih pogojih kvalitetno trenira, počiva in seveda tudi zabava. Maribor ima vse predispozicije, da tudi v svetu boksa postane dolgoročno idealna športna destinacija za boksarske priprave. Na omenjenem boksarskem kampu je sodelovalo kar 23 otrok in mladine, ki so delovali pod budnim očesom boksarskih trenerjev. Tokratno boksarsko strokovno ekipo so sestavljali: Boštjan Veinhandl, Katarina Kumer (pomočnica trenerja), Igor Rašić, Branislav Jokanović in Matevž Levstek Ali.

Dnevno so imeli dva treninga, v prostem času pa je bila aktivna animacijska ekipa, ki jih je animirala, da jim ni bilo dolgčas in da so bili skozi cel dan aktivni. Spanje je bilo urejeno v hotelu Piramida, trenirali pa v novih prostorih BK Terme Maribor na glavni avtobusni postaji v Mariboru, ki postaja novi boksarski dom in tudi nova atrakcija štajerske prestolnice.