Motivacija za prihodnost

Tadej Černoga in Nik Nikolov Veber sta boksala na sredozemskih igrah v Oranu. Oba sta kljub porazu dobro zastopala barve Slovenije in pridobila nove izkušnje na mednarodni ravni. Prireditvi v Slovenski Bistrici in Mariboru sta zelo dobro uspeli.

Nik je boksal z nasprotnikom iz Maroka, ki je bil prvak Afrike in udeleženec Olimpijskih iger, Tadejev tekmec je bil uveljavljeni Francoz Enzo Claude Michel Grau. S porazoma je bilo žal konec sanj o želeni medalji, a kljub vsemu sta slovenska borca pokazala kakovost in srčnost, ki tokrat nista bili dovolj za odmevnejši rezultat.

Sven Kovačević, zmagovalec pokala Gams 2022 v Slovenski Bistrici

Boksarski klub Slovenska Bistrica je v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije v soboto organiziral boksarski turnir pokal Gams 2022, na katerem se je zbralo deset boksarjev iz Ljubljane, Maribora, Celja, Slovenske Bistrice in s Ptuja. Šlo je za enega izmed zadnjih turnirjev pred poletnim premorom, ki ga boksarji po napornem prvem delu že kar težko pričakujejo. Med nastopajočimi so bili tudi štirje iz domačega boksarskega kluba, ki so prikazali zelo dobre borbe.

V uvodnem dvoboju se je Aleks Vodušek (do 44 kg) v konkurenci schoolboys pomeril s Patrikom Korošcem iz celjskega Intercoma. Mladi Bistričan, sicer aktualni viceprvak zadnjega državnega prvenstva, je pokazal, da mu je ostalo še nekaj športnega adrenalina v sezoni, in premagal zelo dobrega nasprotnika iz Celja. Val Prosenjak (do 57 kg) je v konkurenci kadetov boksarske rokavice prekrižal z Draganom Grujićem iz ljubljanskega Legionarja. Prosenjak, ki se je na zadnjem državnem prvenstvu okrasil z naslovom prvaka v isti konkurenci do 60 kilogramov, je v prav tako zanimivem dvoboju dosegel novo zmago in najboljše možno zaključil s prvim delom sezone.

V edinem članskem dvoboju večera sta v kategoriji do 72 kilogramov tekmovala Marcel Verbič iz Intercoma Celje ter Denis Volgemut iz BK Ring Ptuj. V dvoboju je Ptujčan pokazal veliko več in si na najlepši način čestital za pretekli rojstni dan. V predzadnjem dvoboju sta v mladinski konkurenci v kategoriji do 60 kilogramov v ring stopila Sven Kovačević, ki je letos v tej kategoriji osvojil naslov državnega prvaka, in Demir Mazrek, član ŽBK iz Maribora. Sven je upravičil vlogo favorita ter si priboksal novo zmago. V zadnjem dvoboju večera sta se v mladinski konkurenci do 60 kilogramov pomerila domači matador Svit Kovačević in Gal Patrik Tojnko iz Intecoma. Favorit v tem dvoboju je bil seveda Kovačević, ki je na zadnjem državnem prvenstvu osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji do 57 kilogramov, vendar se je dvoboj na presenečenje vseh končal z neodločenim izidom. Na koncu turnirja je sledila še podelitev pokala Gams 2022, ki ga je podelil trener slovenske boksarske reprezentance Igor Rašić. Pokal je osvojil Sven Kovačević in tako še dopolnil svojo domačo kolekcijo priznanj.

 

Izidi

Schoolboys do 44 kg: Aleks Vodušek (BK Slov. Bistrica) – Patrik Korošec (Intercom, CE) 2:0

Kadeti do 57 kg: Val Prosenjak (BK Slov. Bistrica) – Dragan Grujić (BK Legionar, LJ) 2:0

Člani do 72 kg: Denis Volgemut (BK Ring, Ptuj) – Marcel Verbič (Intercom, CE) 2:0

Mladinci do 60 kg: Sven Kovačevi (BK Slov. Bistrica) – Demir Mazrek (ŽBK, MB) 2:0

Mladinci do 60 kg: Svit Kovačević (BK Slov. Bistrica) – Gal Patrik Tojnko (Intercom, CE) 1:1

 

Mednarodni sparingi v Mariboru odlično uspeli

Boks klub Tezno je v sodelovanju z Boksarskim klubom Slovenske Konjice in Štajersko boksarsko zvezo pripravil mednarodne sparinge za boksarje vseh kategorij. Teh so se udeležili boksarji iz štirih držav, po dva kluba z Madžarske, iz Avstrije, Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Videli smo kar 25 zanimivih borb. “Izkazalo se je, da so prav takšne boksarske manifestacije še kako dobrodošle, še posebej za mlade boksarje. Vsi so dobili medalje, najboljšega iz vsake države po oceni skupne žirije iz štirih držav smo nagradili še s pokalom. Borbe so bile izredno dinamične in glede na različne stile boksanja tudi zelo zanimive. Skupna končna ocena vseh udeležencev je bila, da moramo prav takšno obliko tekmovanja izpeljati še večkrat,” je dejal prvi mož boksarskega kluba Tezno, odlični dolgoletni trener Darko Šerbinek.

Vse borbe sta vodila sodnika v ringu Damjan Šel in Vlado Čurin. “Ob sojenju smo mladim tekmovalcem tudi razložili določena pravila, ob tem jih tudi poučili o obnašanju v ringu. Z veseljem so sprejeli takšen način dela. To so na koncu potrdili tudi tekmovalci. Borbe so bile izredno izenačene in zanimive,” je po turnirju povedal sodnik in trener Damjan Šel. Odlično izpeljan skupni projekt že nalaga nove naloge organizatorjem, saj bodo tudi konec poletja pripravili podobno prireditev.

V naslednjih prispevkih v športnem dnevniku Ekipa se bomo osredotočili na tematiko tiskovne konference BZS, kjer bomo predstavili slovenske junakinje in junake iz Grčije in Belorusije ter predstavili pogled predsednika Roberta Reherja na prvi del zelo uspešnega leta za slovenski boks.