Crvena Zvezda je upravičila vlogo favorita v Mariboru

V mariborskem Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja je v soboto zvečer potekalo boksarsko srečanje med najboljšimi slovenskimi boksarji, ki so zastopali Maribor ter beograjsko Crveno Zvezdo, ki velja za nespornega favorita za naslov premierne sezone v Regionalni boksarski ligi.  V petem krogu so nas tokrat v ringu zastopali: Luka Rašić, Djelon Januzaj, Mohammad D. Rezai, Tadej Černoga, Edin Sejdinović, Marko Makovec, David Forster, Aljaž Ban in Jure Šimunović. Boksarji iz Beograda so na koncu po zanimivih dvobojih slavili z rezultatom 14:6.

Zelo dober obisk v Mariboru

Pred dogodkom smo najavljali slovensko-srbski boksarski spektakel, ki je zagotovo upravičil svoj naziv. Sama organizacija dogodka je bila na zelo visokem nivoju, nad dogodkom so bili navdušeni tudi pomembni ljudje iz boksa ter številni navijači. V ringu so zmago dosegli Djelon Januzaj, Tadej Černoga in Edin Sejdinović, vsi ostali pa so dostojno parirali nasprotnikom, vendar so tokrat žal doživeli poraz.

Predsednik BZS, Robert Reher, nam je v zvezi z organizacijo V. kroga Regionalne boksarska lige v Mariboru zaupal: »Sama organizacija dogodka je po mojem mnenju bila na zelo visokem nivoju, saj smo poskrbeli, da bo v dvorani prijetno obiskovalcem, boksarjem, trenerjem in ostalim akterjem. Nad dogodkom so bili navdušeni obiskovalci, delegacija iz Srbije in vsi, ki so na kakršenkoli način vpeti v boks. Dvoboji so bili vrhunski, borbe so bile močne, dokaj izenačene, na srečo so se odvile brez hujših poškodb in s kančkom športne sreče bi lahko kakšna dodatna zmaga bila tudi na naši strani. Dokazali smo, da Slovenci zmoremo, smo iz tekme v tekmo boljši in lahko pariramo ekipi Crvene Zvezde, ki je že od samega začetka favorit Regionalne lige. Naši fantje so bili odlično pripravljeni in dali so vse od sebe.

Dvorana je bila polna boksarskih navdušencev, na kar smo izredno ponosni. Veseli smo, da so bili dvoboji Regionalne lige obiskani v tolikšnem številu in si želimo, da bi tudi domače tekme, ki bodo letos potekale po vsej Sloveniji, bile obiskane v tolikšnem številu. Zelo se trudimo, da boks dvignemo na višji nivo, delamo na prepoznavnosti, organiziramo izobraževanja in razne dogodke in počaščeni smo, da so ljudje opazili naš trud. Obljubimo, da bomo v prihodnje še boljši in zanimivejši.

V organizacijo dogodka so bili vpeti številni ljudje, katere premalo krat pohvalimo, zato bi se rad zahvalil našim fantom, ki pripravijo dvorano do potankosti, sestavijo ring, sodnikom, delegatu, sekretarju, podjetju Soundbiro za odlično ozvočenje in osvetljavo, gospodu Drametu – našemu napovedovalcu, brez katerega naši dogodki ne bi bili tako zanimivi, vsem fotografom, snemalcem, pomočnikom, novinarjem ter seveda obiskovalcem, brez katerih vzdušje  v dvorani ne bi bilo tako živo in napeto. Zahvaljujemo se tudi našim zvestim sponzorjem Pošti Slovenije in Termam Maribor, ki so pripomogli k organizaciji. Hvala vam iz srca!«

Slovenija potrebuje takšne boksarske večere

Med pomembnimi boksarskimi gosti je bil tudi Dejan Zavec, ki je tokrat v Maribor pripeljal tudi svojo družino. Po dogodku je povedal: “Absolutno podpiram vse kar je povezano z Regionalno boksarsko ligo. Pomembno se je zavedati, da nabiramo dragocene izkušnje, ki nam bodo v prihodnje zagotovo prišle prav. Težko se je primerjati z nekom, kjer je boks kot šport dolgoletna tradicija prepletena z izjemnimi uspehi v ringu in kjer sta razvoj in finančno vlaganje v boks samoumevni zadevi. V Srbiji se tega lotevajo zelo resno in načrtno. Slovenija se sedaj spoznava s takšnim načinom boksa in se je do sedaj   prikazala kot zelo verodostojna in enakopravna boksarska država. V določenih zadevah smo presegli tudi sami sebe. Iz vidika razvoja slovenskega boksa je to daleč največja izkušnja in zaradi vsega tega verjamem, da bomo lahko v naslednjih letih posegali tudi po medaljah in ne bomo zgolj prisotni na velikih tekmovanjih. Tovrstnih dogodkov bi moralo biti več. Rak-rana vsega so finance. Boks v slovenski družbi ima tradicijo in država bi morala imeti več posluha za boks. Opaženi pa bomo samo, če bomo nenehno prisotni v evropskem boksarskem prostoru. Določeni naši borci so danes presegli sami sebe, saj so pokazali več kot so sposobni v tem trenutku. Lahko bi bilo tudi drugače, kar se tiče tudi določenih napačnih sodniških odločitev. Bili so enakovredni in tesni rezultati,  lahko bi bila kakšna zmaga na naši strani. Sam bom vedno z veseljem prihajal na tovrstne boksarske dogodke z velikim veseljem in bom pomagal po svojih najboljših močeh.”

Boksarska zveza Slovenije in ŽBK Maribor sta organizirala dogodek o katerem se bo zagotovo še govorilo v boksarskih krogih. V naslednji petkovi številki vam bomo predstavili kako zraven trenerjev, ki so tokrat sodelovali v navezavi z Slobodanom Andjelićem in Igorjem Rašićem na Regionalno boksarsko ligo gledajo slovenski boksarji, ki so pridobivali dragocene izkušnje v minulih mesecih.

 

MLADINCI                                                                                    Sodniki                Rezultat

Luka Rašić – Radimir Jovanović                                             2:3                        0:2

Djelon Januzaj – Strahinja Novičić                                        4:1                        2:0

 

V nadaljevanju pa sledijo dvoboji med ČLANI:

Mohammad Dawood Rezai – Omer Ametović (56 kg)   0:5                        0:0

Tadej Černoga – Nemanja Gavrilović (60 kg)                    3:2                        2:0

Nik Nikolov Veber – Sejdi Nazif (64 kg)                              0:5                        0:2

Edin Sejdinović – Dzejlan Toskić (69 kg)                             4:1                        2:0

Marko Makovec – Jovan Nikolić (75 kg)                             0:5                        0:2        

David Forster – Aleksa Marković (81 kg)                            0:5                        0:2        

Aljaž Ban – Veljko Ražnatović (91 kg)                                  1:4                        0:2

Jure Šimunović – Milutin Stanković                                     1:4                        0:2        

                                                                                                       ————————

                                                                                                                      6:14     

FOTO: Primož Peruš