Boksarski turnir Maribor Boxing Cup 2021 presegel vsa pričakovanja

Dolgo pričakovani mednarodni EUBC (evropska boksarske zveza) turnir v boksu Maribor Boxing Cup se je odvijal v športni dvorani Hoče, kjer so imeli boksarji odlične pogoje za svoje boksarske dvoboje. Bližina mariborskega Pohorja je v organizaciji turnirja bila zelo pomembna, saj so boksarji svoj prosti čas in počitek lahko preživeli v objemu naravnega nadstandarda na Pohorju in tradicionalno kvalitetne športno-turistične ponudbe naselja Pohorje Village. Videli smo lahko izjemno zanimive dvoboje, pokal za najboljšega slovenskega boksarja je pripadel Nejcu Petriču (Golden Gloves), ki je v finalu velterske kategorije premagal madžarskega nasprotnika.

Organizator zelo pomembnega dogodka za slovenski boks je bil ŽBK iz Maribora, kjer sta gonilni sili predsednik Robert Reher in glavni trener Igor Rašić dokazala, da se lahko na področju Slovenije pripravi pravi boksarski dogodek. Turnir se je odvijal od 26. do 28. avgusta in na njem je nastopilo več kot 60 boksarjev iz 10 evropskih držav, ki so prišli iz  Madžarske, Švice, Češke, Hrvaške, Makedonije, Švedske, Litve, Belgije, Luksemburga in Slovenije. Tekmovalo se je v mladinski in članski konkurenci.

 

Nagradni sklad turnirja za najboljše je znašal ker 20.000 EUR

 

Robert Reher je po koncu turnirja povedal: “Zgodilo se je tudi prvič, da smo imeli denarni sklad za nagrade in sicer v vrednosti 20.000 EUR. Vsak dobitnik zlate medalje je dobil nagrado 1000 EUR. Nekajmesečno organizacijsko delo se je obrestovalo v upanju, da turnir pri nas postane tradicionalen. Dobili smo tudi izredno pohvalo vodje turnirja, mednarodnega delegata Dragoljuba Radovića, ki bo podal pozitivno oceno turnirja vodstvu EUBC, kar je za naš novi turnir velikega pomena. Letos smo orali ledino, drugo pa leto lahko celoten dogodek nadgradimo na zdravih temeljih. V svetu boksa so finančne nagrade pomembne, saj so vsekakor dodatna motivacija v pripravljalnem delu. Vsi vključeni v naš skupni projekt so maksimalno oddelali svoje naloge in res se že veselimo, da lahko začnemo že sedaj pripravljati načrte za izboljšavo mednarodnega turnirja Maribor Boxing Cup 2022. Posebno zahvalo si zasluži osebje ekipe Pohorje Village z Vasjo Ilešičem, ki so ponovno dokazali, da so športniki pri njih zelo zaželjeni gostje ter celotna ekipa Občine Hoče-Slivnica na čelu z županom Markom Soršakom. ”

Odlične predstave slovenskih boksarjev

 

Igor Rašić, vodja ŽBK Maribor je podal mnenje o slovenskih in finalnih dvobojih: “Slovenci smo se odrezali odlično in sicer kar z enajstimi finalisti. Od tega so bili v finalu iz našega matičnega Železničarskega boksarskega kluba Maribor kar trije. To so bili Mohammad Dawood Rezai, Timon Babić, Jan Šega. V polfinalu pa sta se žal z bronasto medaljo poslovila še člana Luka Rašić, ki je izgubil po točkah od kasnejšega najboljšega boksarja turnirja Messibah Adama, in Miha Eler. Najboljši boksar turnirja pa je upravičeno postal Madžar Soma Mester, ki je boksal v kategoriji do 75 kilogramov. Najboljši Slovenec je bil Nejc Petrič (Golden Gloves), najboljšo borbo turnirja pa sta zagotovo prikazala Aljaž Šircelj (FC Ljubljana) in Šved Peter Ahlberg, ki sta se pomerila v finalu velterske kategorije B. Letošnji turnir je odlična popotnica za prihodnost slovenskega boksa”

 

Prejemniki priznanj na Maribor Boxing Cup 2021:

Najboljši boksar med mladinci: Adam Messibah (Švica)

Najboljši domači boksar: Nejc Petrič (Slovenija)

Najboljši boksar člani: Mester Soma (Madžarska)

Najboljša borba: Aljaž Šircelj (Slovenija) – Peter Ahlberg (Švedska)

Najboljši sodnik turnirja: Joszef Dolmanyos (Madžarska)

Sekretar BZS, Jernej Kuzma, je strnil misli ob zanimivem boksarskem dogajanju, ki se je odvijalo na obronkih Pohorja: “Zelo sem vesel, da se je v Sloveniji po dveh letih ponovno odvil mednarodni turnir pod okriljem evropske boksarske zveze EUBC. Dogodek je bil izvrstno organiziran in odlično izpeljan. Pohvalil bi vso organizacijsko osebje turnirja ter akterje za dobre predstave. Upam, da bo turnir postal vsakoletna stalnica, saj boks izredno dobro sprejet in se tudi vedno bolj promovira  v našem okolju kot tekmovala in tudi rekreativna oblika športa. Vsi podobni dogodki so izjemno pomembni za slovenski boks, da se lahko boksarji iz naši klubov pomerijo na visokem nivoju prosti svojim vrstnikom iz ostalih evropskih držav.”

 

REZULTATI:

 

Maribor Boxing Cup – 2021 – člani

Člani, do 56 kg: 1. Ibrahim (Švedska), 2. Rezai (Slovenija)do 60 kg: 1. Veres (Madžarska), 2. Usturoi (Belgija), 3. Zangana (Švedska); do 64 kg: 1. Kovacs (Madžarska), 2. Nikolov (Slovenija), 3. Scott (Švedska); do 69 kg (A): 1. Petrič (Slovenija), 2. Gerzsenyi (Madžarska), 3. Tazi (Švica); do 69 kg (B): 1. Ahlberg (Švedska), 2. Šircelj, 3. Drevenšek in Šepic (vsi Slovenija)do 75 kg: 1. Mester (Madžarska), 2. Sejdinović, 3. Makovec in Podgoršek (vsi Slo); do 81 kg: 1. Cvetković, 2. Đođ (oba Hrvaška), 3. Forster (Slo)do 91 kg: 1. Schelstraete (Belgija), 2. Ban (Slo), 3. Erpelding (Luksemburg) in Rebolj (Hrvaška); nad 91 kg: 1. Pratljačić (Hrvaška), 2. Feher (Madžarska).

 

 

Maribor Boxing Cup – 2021 – Mladinci


Mladinci, do 64 kg: 
1. M. Petriman (Madžarska), 2. Kreč Štrukelj (Slovenija), 3. Meier (Švica) in Korček (Češka); do 69 kg: 1. Messibah (Švica), 2. P. Petriman (Madžarska), 3. Rašić (Slovenija) in Ryttersson (Švedska); do 75 kg: 1. Janečka (Češka), 2. Begaj, 3. Leburić (oba Slovenija) in Ozmen (Makedonija); do 91 kg: 1. Beri (Madžarksa), 2. Babić (Slovenija); nad 91 kg: 1. Kovačević, 2. Šega (oba Slovenija).

 

 

Robert Reher iz ŽBK Maribor je postal novi predsednik Boksarske zveze Slovenije

 

V sredo, 25.8.2021, je potekala izredna skupščina BZS, kjer so klubi soglasno sprejeli Roberta Reherja za novega predsednika BZS, ki bo nasledil Damjana Habjanca. Novemu predsedniku želimo veliko mero dobrega sodelovanja z vsemi klubi in inštitucijami doma in v tujini. Pogovor z novim predsednikom BZS bomo objavili v eni izmed naslednjih številk športnega dnevnika Ekipa.