Aljaž Venko do največjega uspeha na AIBA turnirju

Še tretji slovenski boksar, ki je letos osvojil AIBA turnir. Po Tadeju Černogi, ki je osvojil dva turnirja Svetovne boksarske zveze in Denisu Lazarju, do istega uspeha še Konjičan Aljaž Venko.

25-letni boksar je na turnirju v Eindhovnu osvojil zlato lovoriko v kategoriji do 75 kilogramov. V petkovem četrtfinalu je bil s 4:1 boljši od Angleža Roba Magilla, v sobotnem polfinalu pa po izenačenem dvoboju s 3:2 ugnal Belgijca Lancelota Protona de la Chapella. V včerajšnjem zaključnem obračunu pa je s 5:0 odpravil Nizozemca Zekario Elhaja.

“Vsekakor eden največjih uspehov v moji karieri, brez dileme pa največji kar se tiče AIBA mednarodnih turnirjev,” pove uvodoma varovanec Dejanca Zavca, katerega ekipa je šele danes prispela iz Nizozemske.

“Po borbah se počutim res dobro in pa izjemno vesel tega uspeha, prisotna je še vzhičenost oz. veselje zato utrujenosti še nekako ne čutim.”

Po tem ko je Elhaj v finalu zaradi pretiranega sklanjanja prejel javni opomin se je vedelo, da zmaga Aljažu ne more uiti. “Četrtfinalna borba je bila v fizičnem smislu težja, polfinalna pa v tehničnem smislu. Finalne borbe sem se lotil kot vsake druge, z željo po zmagi in pa čim večjo frekvenco udarcev in zadetimi udarci.”

Kako je bilo na Nizozemskem ?

“Na Nizozemskem je bilo res enkratno, odlična organizacija, ki je bila res na visokem nivoju in pa vse druge stvari so bile res dobre. Lepih nekaj dni sem preživel tam.”

Odlična popotnica za prihajajoče prvenstvo Evropske unije v Valladolidu, ki bo med 8. in 19. novembrom.

Dodajmo še, da je na Nizozemskem boksala še ena varovanka Dejana Zavca, Vida Rudolf (do 57 kg), ki pa je po točkah (3:2) izgubila z belgijsko prvakinjo Bianco Ciccarelli.

FOTO: BK Dejan Zavec Boxing