PRVIČ V REGIONALNI LIGI PRIČAKUJEMO ZMAGO

Boksarsko novo leto se je začelo zelo aktivno na BZS, saj so bile opravljene številne aktivnosti vezane na tekmovalni del, prav tako pa so potekala izobraževanja v obliki 3-dnevnega licenčnega seminarja za trenerje boksa. Vse oči prihajajoči konec tedna pa so usmerjene v Maribor, ki bo gostil vroč boksarski spopad med najboljšimi slovenskimi boksarji, ki nastopajo kot BK Maribor in beograjsko Crveno zvezdo.

Novi prostori Boksarske zveze Slovenije v sodelovanju s Termami Maribor

Sodelovanje Boksarske zveze Slovenije in Term Maribor se nadaljuje s čudovito urejenimi prostori v središču Maribora na Volkmerjevem prehodu 4, kjer lahko operativna ekipa BZS nemoteno deluje. V prvih dnevih so imeli predstavniki zveze številne obiske in končno ima tudi zveza svoj prostor, kjer se lahko sprejema ljudi, ki so povezani s slovenskim boksom.

Šest novo ustanovljenih klubov pod okriljem BZS

V omenjenih prostorih je v soboto potekala 1. redna skupščina Boksarske zveze Slovenije v letu 2022, kjer so se zbrali predstavniki večine slovenskih boksarskih klubov. Veseli nas dejstvo, da je zveza v svoje vrste sprejela kar šest novo ustanovljenih boksarskih klubov, ki bodo širili boksarsko poslanstvo. Enoglasno in brez zadržkov so bili sprejeti: KBV Bor Bratovž, BK Cinkarna Celje, BK Terme Maribor, BK Litija, BK Direkt in BK Alex Domžale. Na dnevnem redu je bila nova platforma za prijave na tekmovanja, nov disciplinski in tekmovalni pravilnik kakor tudi sistem točkovanja. Predsednik BZS Robert Reher je ob vstopu v novo boksarsko leto povedal: “V Boksarski zvezi Slovenije se trudimo, da skupaj s svetovno zvezo IBA maksimalno pomagamo slovenskemu boksu na vseh nivojih. Trudimo se na tekmovalnem, izobraževalnem, organizacijskem in tudi na marketinškem ter komunikacijskem področju. Delamo za dobrobit boksark in boksarjev ter vseh trenerjev in predstavnikov klubov, da jim bo kvalitetno delo čim bolj olajšano. Na skupščini smo izglasovali nekaj pomembnih novosti za boljšo prihodnost boksa v Sloveniji. Pred nami je še veliko dela in izzivov, ki pa jih bomo dosegli samo povezani ter s strokovnim delom.”

Izobraževanje za trenerje boksa

Konec januarja je v Mariboru potekal 3-dnevni izobraževalni seminar, kjer so trenerjem boksa predajali znanje IBA inštruktor trenerjev Adam Kusior, prehranski svetovalec Jure Ritlop ter športni psiholog dr. Matej Tušak. Seminarja so se udeležili slovenski trenerji in tudi nadobudni športniki, ki so na poti do trenerske licence. Trenerji igrajo najpomembnejšo vlogo v razvoju boksarjev in pomembna so širša znanja, ki sestavljajo uspeh posameznic in posameznikov v ringu.

Boksarski spektakel s Crveno Zvezdo v dvorani UŠC Leona Štuklja

Dolgo pričakovano gostovanje boksarjev iz Beograda je končno pred nami. Vsi ljubitelji boksa si boste lahko ogledali v živo najboljše slovenske in srbske boksarje, ki se bodo pomerili v različnih kategorijah. Slovenska ekipa je zdrava in pripravljena na velik izziv. Za ogrevanje v ringu bosta poskrbela mladinska boksarska para:

BK MARIBOR vs. BK CRVENA ZVEZDA

Luka Rašić – Radimir Jovanović

Djelon Januzaj – Strahinja Novičić 

V nadaljevanju pa sledijo dvoboji med:

Mohammad Dawood Rezai – Omer Ametović (56 kg)

Tadej Černoga – Nemanja Gavrilović (60 kg)

Nik Nikolov Veber – Sejdi Nazif (64 kg)

Edin Sejdinović – Dzejlan Toskić (69 kg)

Marko Makovec – Jovan Nikolić (75 kg)

David Forster – Aleksa Marković (81 kg)

Aljaž Ban – Veljko Ražnatović (91 kg)

Slovensko ekipo iz Maribora bosta vodila trenerja Slobodan Andjelić in Igor Rašić, ki sta si v preteklih krogih pridobila pomembne izkušnje iz Regionalne boksarske lige. V ekipi se čuti pozitivna energija in želja po odmevnem rezultatu. Crvena Zvezda prihaja v Maribor sicer kot favorit, vendar so slovenski fantje pridobili v lanskem letu veliko dragocenih izkušenj v ringih na področju bivše Jugoslavije in se zavedajo, da bo potrebno pokazati več kot v minulih dvobojih.

Trener Igor Rašić, ki je bil v tem tednu operiran, se že osredotoča na dvoboje in je sporočil: »V tem krogu Regionalne boksarske lige proti Crveni zvezdi bo prvič, da nimamo kadrovskih težav. Prvič imamo popolnjene vse kategorije od 56 kg do +91 kg. Vsekakor pričakujemo zmage v kategorijah do 60, 64, 69 in 75 kilogramov ter v obeh mladinskih kategorijah. To ne pomeni, da smo se v drugih kategorijah predali, ampak so njihovi boksarji večja neznanka in je vse odvisno od tega, kako se bodo fantje odpravili v boj. Če je do zdaj bil naš cilj dobro boksati, zdaj ciljamo na zmago. Predvsem zato, ker je ekipa odlično pripravljena, ni poškodb… Del ekipe se je tudi vrnil s tritedenskih priprav z reprezentanco Srbije, iz Zlatibora, kjer so fantje v ekstremnih razmerah odlično trenirali. Tako prvič v ligi pričakujemo zmago.

Zelo pomembno bo, da bodo na mariborskih tribunah domači navijači, ki so že dokazali, da je Maribor tudi boksarsko mesto in kjer se iskreno in glasno navija za domačine. Vse ljubitelje boksa zato vabimo, da v skladu s PCT ukrepi v soboto ob 16. uri obiščejo dvorano UŠC Leona Štuklja v Mariboru in podprejo naše boksarje in jim pomagajo do pomembne zmage nad Crveno Zvezdo v Regionalni boksarski ligi.